Termeni si conditii

1. ELEMENTE DEFINITORII
Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. Franck S.R.L., prin intermediul magazinului virtual www.franck.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator - societatea comerciala Franck S.R.L., din Timisoara, Calea Sagului, nr.136, cu nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J35/455/1991, CIF RO1815380
Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract- o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

  • Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice.
  • Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

c. Termeni si conditii
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
b. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
d. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, S.C. FranckS.R.L. isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea S.C. Franck S.R.L. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

6. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE
Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.
Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
Mesajele Franck S.R.L. sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Franck S.R.L.. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.
Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului www.franck.ro, S.C. Franck S.R.L. nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
Prin inscrierea in baza de date S.C. Franck S.R.L., cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, etc.

Frauda
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului, dau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.franck.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au) incercat acest fapt.

7.TERMENE PENALITATI
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

8. FACTURARE – PLATI
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9. RISCURI SI RESPONSABILITATI
a. Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.
b. Transport – Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

10. ACCEPTARE
Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de S.C. Franck S.R.L. Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 10 zile lucratoare.

11. GARANTII
Toate produsele comercializate de catre site-ul www.franck.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
Certificatul de garantie pe care il primiti impreuna cu anvelopa comandata, cuprinde urmatoarele clauze :

Prin prezenta garantam lipsa defectiunilor de material si de fabricatie pentru anvelopele cumparate de dumneavoastra. Garantia este valabila in conditiile utilizarii anvelopelor in regim normal, conform standardelor internationale: UN ECE nr. 30, UN ECE nr. 54, ETRTO, DOT nr. 109 si DOT nr. 119 si cu respectarea parametrilor imprimati pe anvelopa.
Durata medie de utilizare a anvelopei este de 5 ani de la data fabricatiei marcata pe peretele lateral iar termenul de garantie este de 2 ani de la data vanzarii.
INSTRUCTIUNI DE MONTAJ
Alegerea anvelopei se face cu respectarea recomandarilor constructorului autovehicolului si a anvelopei. Pentru a beneficia de garantie, anvelopa trebuie montata numai in atelier specializat si certificat de catre R.A.R., care dispune de masini de montat si echilibrat si personal calificat.
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
Conditiile normale de utilizare a anvelopelor impun respectarea parametrilor imprimati pe anvelopa, referitori la sarcina maxima pe roata, corelata cu presiunea de utilizare si viteza maxima admisa. Anvelopele nu sunt garantate in conditiile utilizarii in regim de competitie sau curse auto.
NOTA !
Drepturile consumatorilor sunt asigurate in conformitate cu O.G. 21/1992 si Legile 449/2003, 296/2004 si 394/1995 cu modificarile si adaugirile ulterioare. In conformitate cu legislatia in vigoare, termenul de rezolvare a reclamatiilor referitoare la anvelopele aflate in termen de garantie este de 10 zile de la data depunerii reclamatiei.
IMPORTANT ! – CONDITII DE ANULARE A GARANTIEI
1. Reclamatia este acceptata doar in conditiile in care anvelopa in cauza (montata pe janta) este insotita de prezentul certificat de garantie iar acesta trebuie sa aibe completata rubrica cu datele unitatii care a efectuat montajul.
2. Garantia nu se aplica pentru riscurile normale in conditii de trafic sau accidente de circulatie. Aceasta garantie acopera cel mult valoarea integrala a anvelopei reclamate. Anvelopa ce contine defectiuni de fabricatie se inlocuieste in perioada de garantie cu o anvelopa noua.
3. Nu se acorda garantie pentru anvelopele montate pe jante deformate, deteriorate, ruginite sau cu dimensiune necorespunzatoare; anvelope de tipuri diferite montate pe aceeasi axa; anvelope de dimensiuni diferite montate pe acelasi autovehicul, anvelope cu uzura neuniforma.
4. In cazul anvelopelor cu camera de aer, se va utiliza numai camera de aer de aceeasi dimensiune cu anvelopa. Reclamatiile anvelopelor montate cu camera de aer sunt luate in consideratie doar daca anvelopa in cauza este insotita de camera de aer cu care a fost montata.
5. Nu se acorda garantie pentru anvelopele care prezinta taieturi, intepaturi, lovituri sau crapaturi provocate de corpuri ascutite, dure sau de gropi si borduri.
6. Nu se acorda garantie pentru anvelopele asupra carora s-a intervenit: mecanic, termic sau chimic.
7. Nu se acorda garantie pentru anvelopele ce prezinta defectiuni datorate montajului sau utilizarii necorespunzatoare.
8. Nu se acorda garantie pentru anvelopele cu uzura excesiva (adancimea profilului mai mica decat 1,6 mm pentru anvelope de autoturisme si autocamioane, 2 mm pentru anvelope de masini agricole cu diametrul talon mai mic decat 20 “, respective 4 mm la cele cu diametrul talon mai mare sau egal cu 20 “).
9. Nu se acorda garantie pentru anvelopele cu uzura excesiva pe o parte sau cu uzura neuniforma datorata: presiunii si sarcinii neadecvate, suspensie defecta, osie sau geometrie axe deformate, unghiuri de cadere, de fuga sau convergenta deregulate, jocuri in rulmenti, pivoti, bucse sau brate, defectiuni ale sistemului de franare care provoaca uzura neuniforma sau supraincalzirea anvelopelor.

Orice reclamatie, in termen de garantie sau post garantie va fi adresata uneia dintre unitatile noastre de service :

  • S.C. Franck S.R.L., Timisoara, Calea Sagului, nr. 136, Timis tel./fax. : 0256 217 132/0256 217 130

Anvelopa reclamata, impreuna cu certificatul de garantie, trebuie trimise la una dintre adresele mentionate mai sus, pentru expertizare.

Aceste anvelope sunt omologate international,
in conformitate cu reglemetarile europene: UN ECE No. 30 si No. 54; ETRTO si reglementarile normelor americane: DOT No. 119

12. TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

13. RASPUNDERE
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

14. RETURNAREA
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv,in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau,in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
Termenul de 10 zile se calculeaza de la data la care produsele au fost receptionate de catre client
Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur.
Returnarea banilor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii:
- Starea produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea/primirea lor;
- In cazul tuturor produselor, folosirea lor (montarea) nu mai permite returnarea lor;
In toate cazurile returnarii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

Atentie! Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile se poate aplica doar pentru produsele comandate online.

O data cu marfa se va returna si certificatul de garantie in original.
Dreptul de renuntarea la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.
Procedura de retur produse presupune urmatorii pasi:
- Cumparatorul va trimite prin e-mail la adresa franck@franck.ro o cerere cu subiectul: Cerere retur produse comanda nr. ____/_____ .
In cadrul cererii se vor specifica:
- numar comanda si data emiterii comenzii;
- date cumparator: nume si prenume, adresa de e-mail folosita la inregistrare cont si plasare comana online - numar factura si data emiterii facturii ce fac dovada achizitionarii produsului/produselor;
- cauzele/motivele care au dus la aplicarea procedurii de retur produs(e) (optional);
La acest e-mail se vor atasa copii ale urmatoarelor documente:
-copie factura fiscala,
-aviz de insotire a marfii/AWB;
Cererea de retur va fi aprobata doar daca datale mentionate sunt corecte si complete si daca indeplineste conditiile obligatorii de aplicare procedura retur pentru produse cumparate.

15. FORTA MAJORA
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.
Reglementare :
Lege nr. 363/2007: privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
Lege nr. 449/2003: privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora 
Ordonanta nr. 21/1992: privind protectia consumatorilor  
Ordonanta nr. 130/2000: privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta
Legea 677/2001, modificata si completata, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

17. INFORMATII PRIVIND ELIMINAREA ANVELOPELOR UZATE
In conformitate cu prevederile OUG 78/2000 si Legea nr. 426/2001 si a Hotararii nr. 170/2004, Art. 8 :
- Persoanele fizice si persoanele juridice care detin anvelope uzate au urmatoarele obligatii:
   a) sa nu le abandoneze pe sol, prin ingropare, in apele de suprafata si ale marii teritoriale;
   b) sa nu le incinereze decat in conditiile prevazute in Hotararea Guvernului nr. 128/2002 privind incinerarea deseurilor;
   c) sa le predea persoanelor juridice care comercializeaza anvelope noi si/sau anvelope uzate destinate reutilizarii ori persoanelor juridice autorizate sa le colecteze si/sau sa le valorifice conform legislatiei in vigoare.

18. PREVEDERI DIVERSE
Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

19. COMANDA ONLINE
Pentru a face cumparaturi online parcurgeti urmatoarele etape:
1.selectati butonul “anvelope” din bara de sus a ferestrei principale.
2. Dand clic pe butonul corespunzator categoriei dorite: autoturisme, industriale,camioane,... , se va deschide o noua fereastra.
3. Selectati marca preferata a anvelopei (puteti selecta “toate marcile”)
4. Selectati dimensiunea anvelopei
Automat vor fi afisate toate anvelopele din stoc avand caracteristicile selectate. In plus aveti informatii referitoare la :
- pret
- denumirea comerciala
- indice de greutate
- indice de viteza
- cantitate disponibila in stoc
IMPORTANT !
Pozitionand cursorul pe anvelopa dorita, veti obtine informatii referitoare la ETICHETA ECOLOGICA a anvelopei, care va permite sa comparati :
- Clasa economica a anvelopei (consumul de carburant)
- Eficienta la franare pe carosabil ud
- Clasa de zgomot
Aceasta comaparatie va ajuta sa alegeti anvelopa optima.
Pozitionand cursorul pe imaginea din stanga, dati clic stanga si veti deschide o fereastra cu imaginea anvelopei. (imaginea reala poate fi diferita).
5. Dand clic pe butonul : “Adauga in cos”, anvelopa este transferata in cosul dumneavoastra de cumparaturi. (Ulterior acestui pas puteti modifica numarul de anvelope sau puteti anula comanda). In campul “COS DE CUMPARATURI” aflat in stanga ferestrei, sunt afisate urmatoarele informatii:
- Marca produsului, eurocodul, cantitatea si pretul
6. Dand clic pe butonul : “Finalizare comanda”, din campul: “COS DE CUMPARATURI”, treceti la etapa urmatoare, care, urmand pasii indicati, va ajuta sa va creati un cont si sa selectati modalitatea de plata.
7 .Comanda dumneavoastra va fi prelucrata si veti primi prin e-mail sau telefonic, o confirmare a comenzii.
8. In caz de neclaritati veti fi contactat(a) telefonic.
9.Livrarea se face in orice localitate din Romania, intr-un interval de 24-48 ore, functie de locatia destinatarului.
NOTA !
Nu se fac livrari in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale.
Verificati cu atentie corectitudinea datelor completate. De acestea depinde reusita livrarii.
Completati toate campurile !
Campurile marcate cu ( * ) sunt obligatorii.
Imaginea prezentata poate diferi de cea a produsului ales.
Termenul de garantie este de 24 de luni de la data facturarii.
Impreuna cu anvelopa, primiti si certificatul de garantie, in original.
Cititi cu atentie toate conditiile inscrise in certificatul de garantie.

20. MODALITATI DE PLATA
Plata bunurilor comandate se poate face prin unul din sistemele :
1. Cu ordin de plata prin banca.
2. RAMBURS, in momentul livrarii.
In pretul afisat la comanda online sunt incluse :

  • ecovaloare
  • T.V.A.

NOTA !
Returnarea marfii se va face pe cheltuiala cumparatorului, indiferent de motivele invocate.
21. Prelucrarea datelor personale

Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date are ca scop principal cresterea nivelului de protectie a datelor personale si crearea unui climat de incredere care sa permita fiecarei persoane controlul asupra propriilor date.

Ce date personale prelucram?

Datele personale pe care le prelucram sunt, in principal, datele dumneavoastra de identificare, solicitate in formularul de comanda online, tranzactionale, financiare, demografice, de localizare sau alte date personale pe care le colectam direct de la dumneavoastra, sau din surse publice (ex. cod postal).

Cum prelucram datele dumneavoastra personale?

Prelucram datele personale doar pentru scopuri legitime, precum acela de a va furniza produse si servicii, de a va identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare sau in sediul nostru, in scop de marketing, pentru imbunatatirea si dezvoltarea produselor si serviciilor pe care vi le oferim, pentru a preveni si combate fraudele etc. Prelucrarea datelor personale se intemeiaza intotdeauna fie pe executarea contractelor incheiate cu noi (comenzile pe care ni le-ati trimis), pe nevoia de a respecta o obligatie legala, pe interesul nostru legitim sau un interes public major sau, dupa caz, pe consimtamantul dumneavoastra daca v-ati manifestat optiunea in acest sens.

Cum puteti sa administrati acordurile exprimate?

Pentru a va putea oferi produse si servicii personalizate, respectiv cat mai apropiate de interesele dumneavoastra, putem prelucra date personale care permit identificarea preferintelor si/sau a comportamentului dumneavoastra, inclusiv prin procese automate, care nu presupun interventie umana. Pentru aceasta, respectiv pentru comunicarile de marketing direct, vom tine intotdeauna cont de optiunile dumneavoastra.
Ca sa fie cat mai simplu pentru dumneavoastra, trebuie sa stiti ca puteti verifica si modifica oricand acordurile existente solicitand acest lucru la sediul societatii.

Comunicam date personale catre alti destinatari?

Pentru a va oferi servicii cat mai competitive, pentru a executa tranzactiile pe care le initiati, pentru indeplinirea obligatiilor legale ce ne revin sau in alte scopuri legitime este posibil sa transmitem datele dumneavoastra personale catre autoritati publice, organe judiciare, birouri notariale, consultanti externi si alte entitati, alte institutii financiar-bancare, imputerniciti catre care am externalizat furnizarea anumitor servicii si alte categorii de destinatari, din Romania, asigurandu-ne insa intotdeauna ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor dumneavoastra (spre exemplu, clauze contractuale standard, existenta unor reguli corporatiste obligatorii etc).

Cat timp prelucram datele personale?

Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate pe tot parcursul relatiei noastre contractuale si, dupa finalizarea acesteia, cel putin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile privind arhivarea.

Care sunt drepturile dumneavoastra si cum pot fi exercitate?

Pe langa drepturile existente, de la data aplicarii Regulamentului beneficiati de drepturi aditionale. Iata lista completa a drepturilor pe care le aveti:

•Dreptul la informare – puteti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor dumneavoastra personale;

•Dreptul la rectificare – puteti rectifica datele personale inexacte sau le puteti completa;

•Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) – puteti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;

•Dreptul la restrictionarea prelucrarii - puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contestati exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;

•Dreptul de opozitie – puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;

•Dreptul la portabilitatea datelor - puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau puteti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;

•Dreptul de a depune plangere - puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

•Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra, il puteti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;

•Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: puteti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si puteti contesta decizia.

Va puteti exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte usor, prin simpla transmitere a unei solicitari la sediul nostru. In plus, am numit un Responsabil pentru Protectia Datelor care poate fi contactat daca exista nelamuriri cu privire la orice aspect ce tine de protectia datelor personale, prin transmiterea unei cereri la datele de contact mentionate mai jos sau prin posta, la sediul firmei.

Responsabil pentru protectia datelor pentru S.C. Franck S.R.L.:

Trandafir Gabriel

Tel: +40 256 217 129

Fax: +40 256 217 130

e-mail: gabriel@franck.ro

Echipa S.C. Franck S.R.L. nu va inchiria, vinde sau instraina sub nici o forma datele abonatilor unor terte parti, cu exceptia cazurilor prevazute expres de lege sau la solicitarea expresa a unor organisme de stat.
Pentru a ne imbunatati serviciile, este posibil sa culegem anumite date legate de interesul cititorilor nostri, care sa ne ajute sa furnizam informatii cat mai relevante. Aceste date sunt strict confidentiale si nu vor fi instrainate.

 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

 

web design & development: Web Art Design